Multimedija

Želite li otputovati na Linuxovu konferenciju u San Diego ili Barcelonu?

Ukoliko želite otputovati na LinuxCon u Sjedinjene Američke Države ili Španjolsku, a pri tome imate nešto dara za ilustracije i grafički dizajn, sada imate priliku. Linux Foundation je raspisao natječaj za kreiranje motiva za T-shirt majicu s tematikom "Inspired by Linux", na kojem mogu sudjelovati svi koji to mogu i žele.

Vijesti: 
Kategorije: 

HTML 5 video tag

Kada je prije nekoliko godina pravljena prva specifikacija HTML 5 jezika, jedna od većih novina nesumnjivo je bio novi <video> tag. Umjesto dosadašnjeg načina prikazivanja videa korištenjem Flash tehnologije ili prikazivanjem pomoću vanjskih media playera, noviji preglednici imat će ugrađenu izvornu podršku za prikaz video sadržaja.

Vijesti: 
Kategorije: 

Snimka radionice "Tko se boji virtualizacije još ..."

Kolege iz CARNetovog Media On Demand tima pripremili su snimku nedavno održane radionice "Tko se boji virtualizacije još ...".

 

Kategorije: 
Obrazovanje: 

Testiranje aplikacije Adobe Connect

adobe connectU CARNet-u je trenutno u fazi testiranja aplikacija Adobe connect, koja omogućava održavanje sastanaka sa svim popratnim sadržajima - videokonferencija, dijeljenje prezentacije ili ekrana i chat - a uskoro će biti ponuđena našim korisnicima.

Vijesti: 
Kategorije: 

Adobe Connect

acAdobe® Acrobat® Connect™ Professional skalabilno je, izrazito prilagodivo, proširivo rješenje za web-konferencije. Pruža stvarne funkcije za mrežne sastanke koji poslovnim profesionalcima omogućuju trenutačnu komunikaciju i suradnju s više od 2500 sudionika putem mrežnih soba za sastanke koje su jednostavne za pristup i korištenje.

Vijesti: 
Kuharice: 
Kategorije: 

Euro2008 i HD(TV) standardi

Za razliku od prije opisanih videokonferencijskih standarda koji dosežu najveću razlučivost od 740x480 tj. 4CIF format videozapisa, budućnost video-prijenosa, televizijskog emitiranja i naravno videokonferencija je vezana uz formate više razlučivosti koji su vezane uz HD (High Definition) video koja odnosi razlučivosti od 1280x720.

Vijesti: 
Kategorije: 

Multikast mrežna usluga u CARNet mreži (protokol)

Multimedijalni servisi (videokonferencije, MoD sustav, Internet TV), koji odavno postoje u CARNet mreži, dosad nisu na zadovoljavajućoj razini usluge bili dostupni cijelom nizu ustanova članica čije propusne brzine nisu bile dovoljne za prijenos multimedijalnih sadržaja. Uspostavom H.323 videokonferencijskog sustava situacija se znatno poboljšala, ali ne dovoljno da bi sve članice bile obuhvaćene u sustav CARNetove video mreže, tim više što je približavanje spomenute usluge širem krugu korisnika rezultiralo ogromnim povećanjem interesa na gotovo svim ustanovama članicama.

Vijesti: 
Kategorije: 

Adobe Flash Player 10 Beta

Adobe Systems Inc. objavio je beta verziju Adobe Flash Player 10 (prethodno zvan Astro) dinamičniju i poboljšanih svojstava.

Ova beta verzija pruža dodatnu potporu filterima i efektima napravljenim koristeći Adobe Pixel Bender Kit. Pixel Bender tehnologija se koristi u pokretnim grafikama i vizualnim efektima kod filmova i emitiranja.

Također uključuje poboljšane 3D i animacijske sposobnosti, prilagođeniji prikaz teksta te pruža dizajnerima lakši nadzor i više kreativnosti kod npr. internet aplikacija, interaktivnih e-knjiga i online publikacija.

Kuharice: 
Kategorije: 

Videokonferencijski standardi

Za uspješnu videokonferenciju ovi detalji Vam nisu potrebni, a za znatiželjne tehničare, napravili smo kratak pregled videokonferencijskih standarda, koji su trenutno aktualni.

Videokonferencije i standardi (protokoli) stari su kao i web tehnologija.

Dijelimo ih u tri osnovne kategorije:

Kategorije: 

CeBIT 2007: Testiranje Polycoma

CARNet delegacija posjetila je najveći info sajam u Europi: CeBIT u Hannoveru koji se održao od 15.-21. ožujka. Sajam je ove godine posjetilo oko 480000 ljudi, što je 10% više u odnosu na posjećenost prošle godine. CeBIT se još jednom potvrdio kao glavni i najvažniji sajam ICT inovacija, zadivljujući posjetitelje impresivnim novitetima, s naglaskom na najnovije VoIP & IPTV usluge, mobilnu telefoniju, HD DVD i Blu-ray, tehnologije uštede energije, IT sigurnost, telematiku visokih performansi, navigacijske sustave, auto ID/RFID, SOA bazirana rješenja, najnovije ERP sustave i najnoviji razvoj u eGovernment-u.

Vijesti: 
Kategorije: 
Pretplati se na Multimedija