Arhiva seminara

Arhiva seminara

Arhiva seminara za sistem inženjere.

Obrazovanje: 

Radionica Upoznavanje sa Zimbrom

"Predstavljamo Vam Zimbru kao alat za potporu i suradnju u uredskom poslovanju. Kako na tržištu već duže vrijeme  postoje različiti više ili manje poznati alati za tzv. "kolaboraciju" ovom prilikom Vam predstavljamo jedan koji je razvijen na open source platformi. Svima su nam poznate prednosti alata odnosno uredskih okruženja koje pružaju povezanosti različitih servisa tipa razmjene elektroničke pošte, kalendara, pristupa ili zauzeća resursa, kontakt liste, instant massaging-a, pohrane ili razmjene dokumenata pa i povezanosti sa mobilnim uređajima.

Obrazovanje: 

Seminar BackupPC

Pripremili smo seminar za CARNetove sistem-inženjere o programu BackupPC, koji osigurava mrežni backup klijenata s različitim operacijskim sustavima: Windows, Mac OS X ili razne verzije Unixa/Linuxa. Pri tome na klijente ne treba instalirati agente jer sav posao obavlja backup server. Za prijenos podataka koriste se standardni protokoli: smb, ssh, rsync ili ftp. BackupPC inteligentno koristi diskovni prostor, podatke komprimira i obavlja deduplikaciju, što znači da čuva samo jednu kopiju datoteke uz višestruke linkove.

Obrazovanje: 

Snimka radionice ZenOSS

CARNetov Media On Demand tim pripremio je snimku nedavno održane radionice "ZenOSS".

Obrazovanje: 

Radionica ZenOSS

Trebate li nadzirati mrežne uređaje i servere? Pratiti potrošnju procesora, memorije i diska? Zanima li vas rade li svi vaši mrežni servisi? Želite li redovne izvještaje dostupnosti i ispada kako udaljenih lokacija, tako i svih poslužitelja i uređaja? Želite li saznati kad se neki od resursa iznenadno počne pretjerano koristiti, poput povišenog mrežnog prometa i zapunjenog diska?

Vijesti: 
Obrazovanje: 

CMS radionica - Drupal

Iako to ne bi trebao biti njihov primarni posao, CARNetovi sistemski inženjeri vrlo često imaju zadatak implementirati web sjedište. Bez obzira radilo se o glavnom web sjedištu ustanove, web sjedištu dijela ustanove ili je pak riječ o nekakvom internom webu, čak i u najjednostavnijim slučajevima isplativo je razmisliti o uporabi CMS-a.

Obrazovanje: 

Seminar "Patch ili hack?" - UPDATE (10-15h)

Da biste se obranili od napadača, potrebno ih je poznavati. Treba znati  kako i zašto napadaju, koji su im ciljevi, koje alate koriste, na koje  načine napadaju naše informacijske sustave. CARNetovi sistemski inženjeri imaju previše posla da bi se mogli u zadovoljavajućoj mjeri  baviti informacijskom sigurnošću. Zato smo za njih pripremili seminar pod nazivom "Patch ili hack?" u kojem ćemo demonstrirati kako napadači s "tamne strane" mogu provaliti na servere i korisnička Windows računala  na koja nisu instalirane zakrpe.

Obrazovanje: 

Snimka radionice "Tko se boji virtualizacije još ..."

Kolege iz CARNetovog Media On Demand tima pripremili su snimku nedavno održane radionice "Tko se boji virtualizacije još ...".

 

Kategorije: 
Obrazovanje: 

Tko se boji virtualizacije još...

radionicaTrebate testirati upgrade servera? Želite prebaciti servis sa jednog računala na drugo? Imate novo računalo i zamjenjujete tri stara? Morate preseliti podatke sa svog laptopa i sačuvati radnu okolinu?

Vijesti: 
Obrazovanje: 

Seminar "Zakonska regulativa informacijske sigurnosti"

Služba sistemske podrške ustanovama članicama za vas je pripremila seminar na temu "Zakonska regulativa informacijske sigurnosti" autora i predavača Ace Dmitrovića.

Vijesti: 
Obrazovanje: 

Stranice

Pretplati se na Arhiva seminara