Sys.trek 2015 - Dan 3

Zadnji dan sys.treka otvorilo je predavanje Marka Staneca (CARNet), koji je opisao rezultate provedene sveobuhvatne sigurnosne analize CARNetove mreže. Alan Jurčič (CARNet) je imao zanimljivu prezentaciju o DNSSEC-u, te je na praktičan način pokazao kako svoje DNS poslužitelje prilagoditi za DNSSEC.

U nastavku sys.treka održan je treći dio radionice "Internet of Things - Nadzor i kontrola sistem-sale".

Vijesti: 
Sys.Trek: 

Sys.trek 2015 - Dan 2

Sys.trek je u četvrtak otvorilo predavanje Kristijana Fabine (Microlink) o načinima analize Wi-Fi mreža kako bi se maksimalizirala brzina i njihova pouzdanost. Pod nazivom "Godina nadogradnji" Marin Lučić (CARNet) i Željko Boroš (CARNet) analizirali su što je novo u svijetu Windowsa (Windows 10) i Linuxa (Debian Jessie). U nastavku Zoran Vlah (CARNet) je izložio kako je moguće doći do certifikata za servise i što je novo u odnosu na stari način dobivanja certifikata.

Vijesti: 
Sys.Trek: 

Sys.trek 2015 - Dan 1

Prvog dana konferencije CUC 2015 na sys.treku su se održala zanimljiva predavanja, a započela je i trodnevna radionica "Internet of Things". Branko Radojević otvorio je sys.trek, a nakon toga Ljubomir Hrboka je predstavio novi Portal za sistemce, koji će ubrzo proraditi na novoj adresi. Toni Pralas je predstavio mogućnosti on-line obrazovanja preko CARNeta za sistem-inženjere.

Vijesti: 
Sys.Trek: 

Sys.trek 2015 - Dan 0

CUC2015U sklopu CARNetove konferencije CUC 2015. održava se sys.trek, za kojeg bismo se već usudili reći i tradicionalni, poseban dio konferencije namijenjen sistem-inženjerima, tehničarima i informatičarima svih profila. Sys.trek započinje jedan dan ranije od ostatka konferencije posjetom određenom objektu ili tvrtki, koja je svojom ulogom ili djelatnošću zanimljivost u očima sistemaca. Ove godine posjetili smo Hidroelektranu Dubrovnik u mjestu Plat.

Vijesti: 
Sys.Trek: 

Ne idite u Irsku, dođite na sys.trek!

Dragi sistemci,

CARNet već sedamnaestu godinu organizira korisničku konferenciju CUC. Ove godine ona će se održati u Dubrovniku, u razdoblju od 18. do 20. studenog. Od 2010. godine tu je i poseban program pod imenom sys.trek namijenjen prvenstveno djelatnicima visokoškolskih ustanova koji su zaposleni u informatičkim službama, a posebno CARNet sistem-inženjerima.

 

Vijesti: 
Sys.Trek: 

CUC 2014 - sys.trek natjecanje

cestitkaOve godine smo, umjesto uobičajenih intelektualnih i stručnih mozgalica, odlučili našim sistem inženjerima sudionicima sys.treka ponuditi malo drugačiji vid konferencijske zabave.

Ovogodišnje natjecanje pod imenom "Imaš kod?" imalo je za cilj poticanje sudionika na razmjenu informacija (kodova) i međusobno druženje.

Vijesti: 
Sys.Trek: 

sys.trek 2014 - Day 3

Slike sa zadnjeg dana sys.treka možete naći ovdje

Sys.Trek: 

sys.trek 2014 - Day 2

Slike sa drugog dana sys.treka možete naći ovdje, dok se video snimke predavanja i radionice nalaze na linkovima ispod.

9:00 - 10:30 sys.trek predavanja 3 - dvorana Tomislav 3

Sys.Trek: 

sys.trek 2014 - Day 1

Slike sa prvog dana sys.treka možete naći ovdje, dok se video snimke predavanja i radionice nalaze na linkovima ispod.

9:00 - 10:30 sys.trek predavanja 1 - dvorana Tomislav 3

Sys.Trek: 

sys.trek 2014 - Day 0

Predkonferencijsko druženje odvijalo se u prostorima tvornice "Rimac Automobili". S ciljem da se pokaže kako sistemci imaju i druge interese osim onih vezanih uz posao, u uvodnom smo dijelu slušali kolegu Ivana Raku, poznatijeg kao Ico, o njegovim svjetskim putovanjima od dalekog istoka do Južne Amerike.

Sys.Trek: 

Stranice

Pretplati se na