CUC 2014 - sys.trek natjecanje

cestitkaOve godine smo, umjesto uobičajenih intelektualnih i stručnih mozgalica, odlučili našim sistem inženjerima sudionicima sys.treka ponuditi malo drugačiji vid konferencijske zabave.

Ovogodišnje natjecanje pod imenom "Imaš kod?" imalo je za cilj poticanje sudionika na razmjenu informacija (kodova) i međusobno druženje.

Svaki sudionik je na početku imao po jedan kod koji je mogao dijeliti s ostalim sudionicima. Kod je sadržavao link na web aplikaciju koja je evidentirala prikupljene kodove. Svaki tako prikupljeni kod otvarao je jedan od 60 nedostajućih dijelova konačnog rješenja - također QR koda. Tko prvi skenira konačno rješenje postaje pobjednik. Važno je napomenuti da sudionik nije morao prikupiti svih 60 nedostajućih dijelova - QR kod rješenja ima ugrađenu redundanciju i CRC te je skeniranje konačnog rješenja bilo moguće već sa 40-tak prikupljenih dijelova.

Na žalost, u igri je aktivno sudjelovalo samo tridesetak sudionika pa smo preostali dio kodova rasporedili po konferencijskim predavaonicama čime se povećavala šansa za pobjedu onima koji su bili aktivniji u praćenju predavanja. Pri tome se pojavio i problem što su kodovi za neke od ključnih dijelova rješenja, bez kojih nije uopće bilo moguće skenirati završni kod, bili dodijeljenji sistemcima koji su se prijavili, ali uopće nisu sudjelovali u igri. Takva dva koda su bila objavljena ispred ulaza u dvoranu gdje se održavala posljednja radionica - čime smo izbjegli situaciju da nitko ne dovrši igru.

Primjer kodova:

sys.trek 2014 - igra

Čestitamo svim sudionicima, a posebno pobjednicima koji su zaista uložili veliki trud u međusobnu organizaciju prikupljanja kodova te su već od samog početka igre bili u vodstvu.

Kako je tekla igra na primjeru jednog od sudionika možete vidjeti na priloženim slikama.

Početak:

sys.trek 2014 - igra

Tijek igre:

sys.trek 2014 - igra

Kraj:

sys.trek 2014 - igra

 

Dodatak:

Ukoliko nekoga zanima kako na brzinu izgenerirati ovakve kombinacije (100 QR kodova), autor igre je koristio sljedećih par linija:

for i in $( /usr/bin/pwgen -1 -n -A 17 100 );
do
qrencode -l H -s 11 -v 3 -o $i.png http://sys.carnet.hr/q/$i
done

Finalno rješenje je obrađeno u GIMPu pomoću Web->Slice filtera. Nakon toga je malo php skriptinga omogućilo povezivanje pojedinih kodova s konačnim rješenjem.

Vijesti: 
Sys.Trek: 
Vote: 
0
No votes yet