Upute za autore članaka na portalu za sistemce "sys.portal"

 

Pravo pisanja tekstova na portalu za sistemce sys.portal koji se nalazi na adresi http://sysportal.carnet.hr, imaju svi autori ("sistemci") koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet. Ukoliko autor želi objaviti tekst, a nema pravo pisanja tekstova, može se javiti uredništvu na mail portal-team@carnet.hr. Nakon pregleda teksta, uredništvo odlučuje da li će tekst biti objavljen.

Tekstovi se objavljuju na hrvatskom jeziku.

Dužina tekstova nije ograničena, uz napomenu da po obliku mogu biti:

  • vijest (nekoliko rečenica o nekom novom događaju)
  • članak (kraći članak o nekoj temi, do 400 riječi)
  • dugi članak o nekoj temi (preko 400 riječi)
  • kuharica (niz dugih članaka o nekoj temi, s naglaskom na praktičnu primjenu obrađene teme članaka)
  • knjiga (niz dugih članaka o nekoj temi sa temeljitim predstavljanjem te teme i uz praktične primjere)

Teme prijavljenih tekstova moraju biti iz područja informacijskih tehnologija. Obzirom na širinu tematskih područja, uredništvo zadržava pravo procjene o pogodnosti predložene teme za objavljivanje. Poželjno je da tekstovi budu iz područja operativnih sustava, mreža, sigurnosti sustava, web tehnologija, baza podataka, internet telefonije, edukacije, zanimljivosti iz svijeta informacijskih tehnologija, itd., te da imaju mogućnost praktične primjene.

Tekstovi autora koji nisu zaposlenici CARNET-a, se plaćaju ovisno o vrsti i dužini teksta, te o načinu obrade i složenosti predstavljene teme. Detalji o plaćanju objavljenih tekstova se ugovaraju sa uredništvom portala "Sistemac".

Tekst se prijavljuje na portalu "sys.portal" kroz korisničko sučelje portala, a nakon prijave (sa AAI korisničkim imenom i lozinkom) na portal.

Nakon objave članka, autor će mailom primiti obavijest o eventualnim komentarima korisnika portala "sys.portal", koji se mogu javiti kao reakcija na sadržaj objavljenog članka. Objavom članka, autor pristaje mailom primati eventualne komentare na svoj članak.

Upute o načinu prijave teksta se mogu naći na adresi: http://sysportal.carnet.hr/node/435

Vote: 
0
No votes yet