Antivirus

Kaspersky Update Utility 2.0 za Debian Wheezy

Na ustanovi koristimo desetak računala koja nisu umrežena  jer služe za prezentacije ili su u laboratoriju spojena na mjerne uređaje. Na njih korisnici obično prenose podatke putem USB medija, koji znaju sadržavati viruse koje onda "offline" računalo prenosi na druge USB medije. Današnji antivirusi podrazumijevaju redovito ažuriranje svakih nekoliko sati putem mreže. Kako onda riješiti ažuriranje neumreženih računala?

Kuharice: 
Kategorije: 

Kad printer poludi

Ako Vaš pisač iznenada „poludi“ i krene ispisivati besmislice sve dok ne ostane bez papira, vjerojatno je došlo do infekcije trojancem nazvanim Milicenso. Stopa detektiranja ovog trojanca je vrlo niska, no otkriva ga ispis besmislica. Primarni cilj ovog trojanca nije trošenje papira, već je napravljen da posluži kao ulaz za drugi malware. Put prijenosa su prilozi emailova, linkovi i sl.

Vijesti: 
Kategorije: 

Bankarski trojanac Jericho

Tvrtka Palo Alto Networks javlja da je otkrivena inačica trojanca BankPatch, namijenjena krađi zaporki i kolačića, kako bi kriminalcima omogućila provaljivanje na on-line račune žrtava. Virus se počeo širiti sa Izraelskih web siteova koji koriste PHP, no disasembliranjem su otkriveni brojni izrazi na rumunjskom jeziku, pa se pretpostavlja da je virus izrađen u Rumunjskoj.

Vijesti: 
Kategorije: 

Lažni antivirusni programi

Lažni antivirusi sve se češće pojavljuju na računalima današnjih surfera. Radi se o malicioznom kodu kojeg najčešće pokupimo posjećujujući inficirane web stranice. Korisnik će u jednom trenutku dobiti poruku da je na njegovu računalu otkriven virus. Nakon što ga tako preplaši, lažnjak će mu ponuditi da za šaku dolara kupi antivirusni program koji će ga ubuduće zaštititi.

Vijesti: 
Kategorije: 

Sigurnosni nedostaci unutar Clam AntiVirusa

SigurnostUnutar programskog paketa Clam AntiVirus, popularnog antivirusnog alata namijenjenog Linux/Unix operacijskim sustavima, uočena su dva sigurnosna propusta.

Kategorije: 
Pretplati se na Antivirus