Firefox

Firefox dolazi i na mobilne uređaje

Pozitivna iskustva milijuna korisnika Firefoxa bili su poticaj Mozilli za izradu verzije koja bi se koristila na mobilnim uređajima.

Aza Raskin (http://en.wikipedia.org/wiki/Aza_Raskin) koji pri Mozilli vodi projekt za testiranje primjene, na svojoj je web stranici objavio i video prikaz koncepta s kojim želi predočiti ključne stvari ovog programa za mobilne uređaje. Prije svega, pokušava se riješiti problem malog prostora pri upravljanju podacima na zaslonu (prisutan kod većine mobilnih uređaja) kako bi se omogućilo jednostavno i ugodno pretraživanje.

Vijesti: 
Kuharice: 
Kategorije: 

Download Day je prošao

 Prošla su 24 sata od objave Firefoxa 3 i početka Downolad Daya. Za upis u Guinnessovu knjigu rekorda treba sačekati još nekoliko dana da članovi komisije provjere regularnost.

A u protekla 24 sata napravljeno je 8,475,948 downloada Firefoxa 3. Iz Hrvatske napravljeno je 15112 downloada. A od naših susjeda najviše su se istakli Mađari (oko 84000) i Slovenci (23800).

Vijesti: 
Kuharice: 

Dan D za Firefox 3

 

Danas, 17. lipnja u 19 sati po srednjeevropskom vremenu započelo je 24 satno downloadanje Firefoxa 3, s ciljem da se upiše u Guinnessovu knjigu rekorda kao program s najviše downloada u jednom danu.

Adresa za download je http://www.spreadfirefox.com/node&id=0&t=264

Vijesti: 
Kuharice: 

Novosti u Firefox-u 3

Na prvi pogled nova verzija Firefox 3 Beta 2 prilično nalikuje staroj pa neke nove mogućnosti nisu odmah vidljive, osobito usputnim korisnicima. U nastavku donosimo nekoliko zapaženih novosti.

Kuharice: 

U očekivanju Firefoxa 3.0....

Mozilla FirefoxKrajem godine trebala bi biti objavljena nova verzija Mozillinog internet preglednika - Firefox 3.0. Od inovacija koje Mozilla Corporation razvija već dvije godine, najavljena je integrirana baza podataka SQL Lite koja omogućava tagiranje stranica, toolbar za najčešće posjećivane stranice, te mogućnost zumiranja slika integriranih u web stranice.

Kuharice: 
Kategorije: 

Kako ubrzati Firefox?

firefoxU posljednje vrijeme su se na nekoliko mjesta po Internetu pojavili savjeti kako ubrzati rad web preglednika Firefox, obično bez ikakvog objašnjenja samo kao kratka kuharica. Ova ubrzanja se odnose isključivo na brzinu kojom preglednik kupi podatke s web poslužitelja putem HTTP protokola, a ne na brzinu prikazivanja (npr. brže renderiranja ili sl.). Opcije opsiane na ovoj stranici su primjenjive kako na svim verzijama Firefoxa, tako i na večini verzija Netscapea (od verzije 6.x na više) i Mozilla preglednika.

Kuharice: 
Kategorije: 

Firefox - Prečacem do bookmarka

firefoxili

kako ubrzati rad s preglednikom.

Kuharice: 
Kategorije: 

Firefox: Korisne prečice

FirefoxU svrhu povećanja efikasnosti i jednostavnosti pretraživanja Interneta, pretraživači nam pružaju velik broj prečica, kako pomoću tipkovnice, tako i jednostavnim klikom miša. S obzirom da je svojedobno na portalu objavljen tekst s prečicama za lakši rad s IE7, vrijeme je i da se objavi popis Mozillinih prečica.

Kuharice: 
Kategorije: 
Pretplati se na Firefox