Novosti u Firefox-u 3

Na prvi pogled nova verzija Firefox 3 Beta 2 prilično nalikuje staroj pa neke nove mogućnosti nisu odmah vidljive, osobito usputnim korisnicima. U nastavku donosimo nekoliko zapaženih novosti.

Jednostavnije preuzimanje datoteka

U novoj verziji Download Manager ne prikazuje samo ime datoteke nego i URL adresu s koje se preuzima, a sadrži i ikonu sa datumom i drugim pobližim informacijama. Uklonjen je link za brisanje, a ono se može napraviti desnim klikom miša.

Poboljšana adresna traka

Unaprijeđene su i mogućnosti dopunjavanja u adresnoj traci (autocomplete) - osim posjećenih stranica uključuju se i adrese iz bookmark liste. Sada imamo uredniju i pregledniju listu URL-a i imena stranica, tekst je čitljiviji, a utipkani znakovi podcrtani. Sada je puno lakše naći i ponovno posjetiti neku web stranicu.

Jednostavniji bookmark organizator

Organizator bookmarka unaprijeđen je u tzv. Places organizer koji omogućava puno jednostavnije uređivanje liste bookmarka. U donjem dijelu prozora moguće je uređivati trenutno odabrani bookmark umjesto dosadašnjeg otvaranja posebnog Properties prozora. Osim bookmarka, kroz Places organizer vidljiva je i povijest (history) lista iz koje je moguće premještanje i kopiranje linkova u bookmark listu.

Uvedeno je par novih mogućnosti koje su, iako male, od velike pomoći. Na primjer, sada se može brzo kreirati bookmark dvostrukim klikom na zvjezdicu koja se nalazi na desnoj strani adresne trake. Također se mogu dodati i tagovi u bookmarke s kojima se na još jedan način mogu grupirati zabilježene stranice.

Dodana je nova mapa Smart Bookmarks u alatnoj traci koja nudi tri kategorije bookmarka: Most Visited, Recently Bookmarked i Recent Tags i automatski se popunjava za vrijeme pregledavanja web stranica.

Kuharice: 
Vote: 
0
No votes yet