U očekivanju Firefoxa 3.0....

Mozilla FirefoxKrajem godine trebala bi biti objavljena nova verzija Mozillinog internet preglednika - Firefox 3.0. Od inovacija koje Mozilla Corporation razvija već dvije godine, najavljena je integrirana baza podataka SQL Lite koja omogućava tagiranje stranica, toolbar za najčešće posjećivane stranice, te mogućnost zumiranja slika integriranih u web stranice.

Sa sigurnosnog aspekta, postoji mogućnost ugradnje mehanizma za automatsko blokiranje učitavanja stranica na kojima postoji malware i to po principu komunikacije pretraživača i Googleove baze koja pohranjuje potencijalno maliciozne stranice.

U očekivanju nove konačne verzije, ovih dana je objavljen novi build Firefoxa - Firefox 3 Alpha 6 pod nazivom Gran Paradiso. Time su ispravljeni download manager kod kojeg se javljala greška u prikazu prilikom preuzimanja većih datoteka i propust u sustavu Places. Novost je i trajno ostavljanje Restart Firefox opcije na sučelju, novi dialog box u slučaju rušenja Firefoxa, te mogućnost podešavanja teksta na pojedinoj stranici.

Gran Paradiso je dostupan za Windows, Mac OS X i Linux platformu, a može se preuzeti ovdje.

Kuharice: 
Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet