Zašto u CARNet-Etchu više nema paketa postgrey-cn?

 U proteklom razodoblju smo vas upoznali s načinom rada greylistinga, kako člancima tako i paketom postgrey-cn. Podsjetimo se, greylisting radi na način da inicijalno odbija sve mailove, te nakon isteka određenog vremenskog perioda počne primati mailove koji se opet pojave s istim parametrima (IP adresa udaljenog poslužitelja, primatelj i pošiljatelj). Kako spam programi nisu provjeravali izlazne kodove mail poslužitelja, niti su pokušavali ponoviti isporuku, spam je bio zaustavljan u visokom postotku. Nažalost, bilo je samo pitanje vremena kad će se spameri prilagoditi, a to se upravo i dogodilo.

Sve manje i manje spama biva zaustavljeno na ovaj način, pa je CARNet u suradnji s grupom za izradu paketa odlučio da kroz pakete za CARNet-Etch distribuciju više ne bude distribuiran paket postgrey-cn. On je i dalje dostupan mimo CARNet paketa, kao osnovni Debian paket postgrey. Ukoliko tako želite i procjenite da vam je još uvijek koristan, možete ga nastaviti rabiti.

Greylisting preko postgreya će biti aktivan ako u /etc/postfix/main.cf imate redak check_policy_service inet:127.0.0.1:60000:

smtpd_recipient_restrictions = permit_mynetworks,
permit_sasl_authenticated,
reject_unauth_destination,
...
check_policy_service inet:127.0.0.1:60000,
permit

Ovime smo izgubili jedan alat za borbu protiv spama, ali zbog sve slabije efikasnosti i uvođenja poboljšanja u postojeće servise, sveukupna antispam zaštita mail poslužitelja neće doći u pitanje.

KEYWORDS: postgrey postgrey-cn

Vijesti: 
Kuharice: 
Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet