VoIP

Niz sigurnosnih propusta kod Asteriska

AsteriskUnutar programskog paketa Asterisk, alata otvorenog koda koji se koristi za uspostavu telefonskih poziva korištenjem računala i Interneta (VoIP), primjećeni su višestruki sigurnosni nedostaci.

Vijesti: 

ZoIPer : Novo ime i nova verzija popularnog soft IP telefona

ZoIPerDanas je izdana nova verzija popularnog IDEFISK softverskog IP telefona koji podržava i SIP i IAX2 signalizacijske protokole pa je najčešće korišteni softverski telefon s Asterisk VoIP centralom. Međutim, novost u ovoj verziji nisu samo sitne izmjene i rješavanje nekolicine problema, već je prije svega novo ime samog programa kao i proizvođaća.

Tako se program od danas umjesto IDEFISK zove ZoIPer, a proizvođać umjesto AsteriskGuru se naziva Attractel. Međutim nekih bitnih promjena u samom izgledu ili funkcionalnosti i nema.

Vijesti: 
Kategorije: 

Asterisk 1.4.8: Ispravak kritičnih sigurnosnih propusta

asteriskAsterisk developerski tim je danas izdao dvije nove verzije Asteriska: 1.2.22 i 1.4.8.

Ove dvije verzije rješavaju četiri kritična sigurnosna propusta koji se pojavljuju o obje verzije Asteriska 1.2.x i 1.4.x. Jedan od navedenih propusta je mogućnost udaljenog prepisivanja stoga podatak koji može omogućiti napadaču da izvrši svoj binarni kod na vašem poslužitelju. Ostala tri propusta omogućavaju udaljeno rušenje Asterisk sustava.

Vijesti: 
Kategorije: 

Sigurnosni propusti unutar Asteriska

CertKod programskog paketa Asterisk, alata otvorenog koda koji se koristi za uspostavu telefonskih poziva korištenjem računala i Interneta (VoIP), uočeni su višestruki sigurnosni nedostaci. Dio njih uzrokovan je nepravilnim rukovanjem dodijeljenom memorijom, a udaljeni napadač može ih iskoristiti za pokretanje proizvoljnog programskog koda, pri čemu uspješna zlouporaba podrazumijeva podmetanje posebno oblikovanog znakovnog niza.

Vijesti: 

Seminar "Uspostava VoIP centrale bazirane na otvorenom kodu" (novi termini)

asteriskZbog izmjene u održavanju seminara u Osijeku i Splitu, objavljujemo aktualne termine...

Seminar/radionica pod nazivom: "Uspostava VoIP centrale bazirane na otvorenom kodu" autora i predavača Branka Radojevića (Odjel računalnih sustava i servisa, CARNet) namijenjen CARNet sistem inženjerima i CARNet koordinatorima održat će se prema slijedećem rasporedu:

Vijesti: 
Obrazovanje: 

Pronađeni propusti VoIP tehnologije

cert

Cisco Systems objavio je da je pronađeno nekoliko sigurnosnih propusta u Unified CallManager i Presence Server softveru koji se koriste za VoIP. Ove ranjivosti mogu zlonamjernim korisnicima omogućiti pokretanje napada uskraćivanjem resursa.

Vijesti: 

Asterisk 1.4.1: Ispravke sigurnosnih propusta

 Upravo je objavljena nova verzija popularne VoIP centrale bazirane na otvorenom kodu, kao i prateći Zaptel driveri. Ova verzija Asteriska ne donosi novu funkcionalnost s obzirom na prethodnu verziju (1.4.0), ali donosi niz sigurnosnih i ostalih ispravaka.

Vijesti: 
Kategorije: 

Asterisk 1.4.0: Nova verzija popularne VoIP centrale

asterixNakon više mjeseci "peglanja" kroz niz beta pred-verzija, završna i stabilna Asterisk verzija 1.4.0 je javno objavljena i dostupna za preuzimanje. Verzija 1.4.0 je značajni napredak nad postojećom verzijom iz serije 1.2. U novoj verziji dolazi preko 4000 ispravaka i unaprjeđenja u odnosu na prethodnu verziju.

Vijesti: 
Kategorije: 
Pretplati se na VoIP