ZoIPer : Novo ime i nova verzija popularnog soft IP telefona

ZoIPerDanas je izdana nova verzija popularnog IDEFISK softverskog IP telefona koji podržava i SIP i IAX2 signalizacijske protokole pa je najčešće korišteni softverski telefon s Asterisk VoIP centralom. Međutim, novost u ovoj verziji nisu samo sitne izmjene i rješavanje nekolicine problema, već je prije svega novo ime samog programa kao i proizvođaća.

Tako se program od danas umjesto IDEFISK zove ZoIPer, a proizvođać umjesto AsteriskGuru se naziva Attractel. Međutim nekih bitnih promjena u samom izgledu ili funkcionalnosti i nema.

ZoIPer, kao i IDEFISK do sada je dolazio u nekoliko verzija: free, business i OEM. Za osnovnu funkcionalnost koja će zadovoljiti većinu korisnika ovog progama je besplatna (free) verzija više nego dovoljna iako su razlike između dvije verzije poprilične. Usporedbu dvije verzije programa, a ujedno i stranica za download je: http://www.zoiper.com/en/voip-softphone/download/zoiper3. Izgled progama je sljedeći:

 

ZoIPer v2.06

 

Pored ove dvije verzije postoji i OEM verzija koja omogučava potpunu izmjenu izgleda programa. Više o ovoj verziji možete pronaći na: http://oem.zoiper.com/.

Program ima ugrađene slijedeće Audio Codece:

- g711ulaw
- g711alaw
- GSM
- Speex
- iLBC 30
- g729 (potrebna nadoplata zbog licencnih problema)

Još jedna od novosti je da je program sada preveden na nekoliko jezika što se može odabarati unutar konfiguracije. Nažalost i dalje nema hrvatskog jezika među ponuđenim jezicima.

Više informacija o ovom programu možete naći na:

http://www.zoiper.com/en

Vijesti: 
Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet