Opsi server - popis hardvera i softvera

Krajem kalendarske godine tradicionalno se obavlja inventura proteklog razdoblja. Trgovci zbrajaju robu na skladištu, tvrtke i ustanove popisuju pokretnu, nepokretnu imovinu. U našem poslu dobro je imati popisan hardver i softver, tako da ste uvijek spremni za slučaj da od vas traže takve podatke. Opsi server ima odličnu podršku za taj "dosadan" posao.

Pošto smo se već u ranijim člancima upoznali s web sučeljem zvanim opsi configuration editor, ulogirajmo se na poznati način. Pronađimo u GROUPS našu grupu lab1 kreiranu u prethodnom članku. Odaberimo prvog klijenta po redosljedu koji je online, kako bi na njega instalirali softver za vođenje inventara.Prebacimo se u Product configuration karticu, selektiramo hwaudit, zatražimo setup te Execute now pa potom Save. Ili zatražimo setup pa reboot klijenta. U oba slučaja bit će pokrenuta instalacija traženog proizvoda, odnosno modula za vođenje inventara.Desni klik Relaod opcija nam može osvježiti progres instalacije klijentskog računala.

i

Nakon uspješne instalacije prebacimo se na Hardware information karticu, gdje možemo prelistati hardverske karakteristike
instaliranog klijentskog računala.

i

Na identičan način instaliramo modul za softverski inventar kroz Product configuration karticu, selektiranjem retka swaudit. Nakon pokrenute akcije "instalacija na Windows 7 klijenta", napredak procesa izgleda kao na ilustraciji.

Nakon instalacije Software inventory kartica daje pregled dostupne verzije softvera, arhitekture na određenom klijentu.

Ukratko, s nekoliko klikova kroz opsi configuration editor dobili smo informaciju o raspoloživom hardveru i softveru na
određenom klijentskom računalu. Inventura može početi :)

Trebalo bi još napisati upit (querry) za lijepo formatiran izvještaj. Zasada, napravite copy&paste podataka u tablični kalkulator.

Vezani članci:

Opsi server - Instalacija

Opsi server - konfiguracija

Priprema 64-bitne instalacije Windowsa 7 za Opsi server

Nenadzirana instalacija Windowsa 7 preko mreže

Instalacija Opsi klijenta

Opsi server u računalnoj učionici

 

Vijesti: 
Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet