APTonCD - lagano do programa bez mreže

Korisnici distribucija Debian i Ubuntu znaju koliko može biti duga i naporna instalacija svih onih silnih programa koji su im potrebni za svakodnevni rad, a još kada nemaju pristup internetu, onda cijeli postupak sređivanja sustava zna biti podosta bolan.

APTonCD u takvim slučajevima olakšava instalaciju i/ili backup omiljenih program iz razloga jer ima grafičko sučelje te dobro barata ovisnim programima (dependencies). Samo korištenje je vrlo jednostano, a korisnik jedino mora instalirati željene pakete na lokalno računalo, pokrenuti APTonCD i odabrati pakete.

 

Klikom na gumb dolazi popis instaliranih paketa.

 

Nakon čega je dovoljno odabrati folder u koji će APTonCD snimiti iso image.

 

Također, APTonCD ima mogućnost instaliravanja svih snimljenih paketa na lokalno računalo kao i dodavanje medija u repozitorij kojeg koriste apt-get, aptitude i synaptic.

 


Do snimljenih paketa na tri načina.

 

Ukratko, sve što korisnik treba napraviti je iso image sa paketima na računalu koje je spojeno na mrežu i ima instalirane željene programe te sa novozapečenim medijem doći do računala koje nema pristup internetu i instalirati ih.

APTonCD možete preuzeti na sourceforgeovoj stranici http://sourceforge.net/projects/aptoncd/ ili koristeći naredbu: apt-get install aptoncd.

Kuharice: 
Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet