Prestala podrška za CARNet-Etch

Podrška za CARNetovu inačicu Debian Etch distribucije prestaje danas, 1. veljače 2010. godine, kako je to bilo najavljeno na mailing listi i na Portalu za sistem inženjere. Debian Etch distribucija izašla je još 8. travnja 2007. godine, a službena Debian podrška također prestaje u veljači 2010. godine.

Trenutno aktualna distribucija Lenny je izašla 8. travnja 2009. godine, pa je i sama na kraju svog životnog ciklusa. Izlazak sljedeće generacije Debiana (6.0, kodnog imena Squeeze), planiran je za proljeće 2010. godine. Iz tog razloga bitno je da ukoliko još niste, hitno nadogradite svoj sustav na Debian Lenny, jer ne postoje planovi da se omogući direktna nadogradnja sa Etch na Squeeze distribuciju (niti bilo koje starije inačice).

Služba pomoći sistem inženjerima od danas ne odgovara na upite vezane za Etch distribuciju, uz izuzetak upita vezanih uz postupak nadogradnje na Lenny distribuciju.

Upute za nadogradnju sa Etch na Lenny distribuciju možete naći na URL-u: http://sistemac.carnet.hr/system/files/carnet-upgrade.pdf

Vijesti: 
Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet