Elpicx 2.0

 Izašla je nova verzija Elpicx linux distribucije. Elpicx na jednom mjestu donosi velik broj e-knjiga, dokumenata, uputa, poveznica na simulatore, itd... koji omogućuje zainteresiranima pripremu i polaganje LPI ispita (Linux Professional Inststitute Certification Program - LPIC). Čak i ako ne želite polagati ispit, ova distribucija vam pruža mogućnost naučiti o linuxu, od osnova do napredne administracije sustava.

Elpicx u osnovi nije neka nova distribucija, već je izgrađena od neke uobičajene linux distribucije kojoj su dodani paketi za pripremu LPI ispita. Dok su prijašnje verzije bile bazirane na Knoppixu, Elpicx 2.0 dolazi kao live DVD koji kod podizanja nudi mogućnost pokretanja Ubuntu ili Fedora 9 verzije distribucije.

Nakon podizanja sustava, automatski se pokreće web preglednik (firefox), koji na početnoj stranici nudi mogućnost odabira jezika u kojem su pisani materijali za učenje (Deutch/English). Distribucija inače dolazi u dvije verzije: EN i DE. Ako je preferirani jezik engleski, potrebno je "skinuti" iso detoteku s oznakom EN.

Nakon odabira jezika na početnoj stranici browsera, dobijemo lokalnu web stranicu na kojoj se nalazi popis cjelokupne literature (u pdf i html obliku), te poveznice na simulatore ispita i druge korisne materijale koji su dostupni preko interneta.

 

Elpicx

 

 

elpicx

 

Ako želite naučiti ponešto o linuxu, proširiti znanja, dosegnuti nivo znanja potreban za polaganje LPI certifikata, onda bi ovo mogla biti distribucija koja će vam to uvelike olakšati. Dodatna pogodnost je osobina da medij (DVD) možete imati uvijek sa sobom, neovisno imate li pristup svome računalu ili nekom drugom.

Više na:

http://www.elearnit.de/live_cds/elpicx/

Vijesti: 
Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet