Objavljen Ubuntu 7.04

UbuntuVeć je ustaljeno pravilo da se svakih šest mjeseci pojavi nova inačica Ubuntua. Tako je 19. travnja službeno objavljena nova verzija ove nagrađivane i sve popularnije besplatne Linux distribucije - Ubuntu 7.04. Ubuntu 7.04 je iznimno pristupačan krajnjim korisnicima te je dobro rješenje za svakoga tko želi prijeći na Linux.

Prednosti nove inačice su:

-Migracija s Windows operacijskog sustava (Windows migration tool) - novi migracijski alat prilikom instalacije prenosi postavke u Windowsima na Ubuntu (Internet Explorer bookmarks, Firefox favorites, desktop wallpaper, postavke el. pošte i sl).

-Multimedija - Novi čarobnjak pomaže pri automatskom instaliranju onih multimedijskih kodeka koji nisu već ugrađeni u osnovnu Ubuntu instalaciju te omogućava korisnicima sigurniji i jednostavniji pregled audio i video podataka.

-Plug&play dijeljenjem mrežnih resursa - Pomoću Avahi programskog paketa računalo automatski prepoznaje i pristupa različitim resurima bežične mreže.

-Podrška - Ubuntu 7.04 podržava Linux 2.6.20 kernel, nedavno objavljeni GNOME 2.18 te tisuće dodatnih aplikacija.

 

Paralelno s Ubuntuom, izašle su i nove verzije Kubuntua i Edubuntua, posebnih izdanja, od kojih prvo koristi KDE (K Desktop Environment) koji u svojoj novoj verziji nudi dodatno ubrzanje u radu, prijevod na 65 jezika, kao i novo izdanje K3b-a, jednog od najkvalitetnijih alata za snimanje CD-a i DVD-a. Druga modifikacija Ubuntua, Edubuntu, namijenjena je za edukativne svrhe te nudi vrhunske edukativne alate.

 

Dodatne informacije i download možete naći na službenim stranicama.

Vijesti: 
Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet