sys.backup4win

Usluga udaljenog sigurnosnog arhiviranja podataka sys.backup od sada je proširena i na poslužitelje s operativnim sustavom Windows.

Podsjetimo, usluga je namijenjena visokoškolskim ustanovama koje su punopravne članice CARNeta. Broj poslužitelja u sustavu sys.backupa nije ograničen. Sadržaj svih backupiranih datoteka je enkriptiran korištenjem PKI, a podaci se nalaze na sigurnoj udaljenoj lokaciji. Jedino ograničenje je 200 GB prostora (ukupno) koji imate na raspolaganju za sve poslužitelje i razine backupa.

Backup se vrši preko postojećeg priključka na CARNet mrežu na sustav za pohranu podataka. Kako ne bi nepotrebno opterećivao mrežu i ometao rad korisnika, backup se odvija u noćnim satima.

Sys.backup se na operativnom sustavu Windows Server, poput verzije za Linux, podešava jednostavnom instalacijom CARNetovog paketa, u ovom slučaju datoteke Windows Installera (.msi).

Dostupne su verzije za Windows Server (u 32-bitnoj i 64-bitnoj verziji):

  • 2003
  • 2008(R2)
  • 2012(R2)

Vise informacija o usluzi i kako ju uspostaviti mozete naci na http://sistemac.carnet.hr/node/1461 , odnosno na stranici http://sistemac.carnet.hr/sysbackup .

Vote: 
0
No votes yet