Predavanje i radionica o projektu SELinux u Splitu

U subotu 7. prosinca i nedjelju 8. prosinca 2013. godine udruga SOK (www.sok.hr) organizira predavanje o projektu “SELinux” (www.selinuxproject.org) te prateću radionicu.

*Vremenski raspored*

7.12.2013. (subota) 17:00 – 19:00 predavanja i prezentacija, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, predavaonica B402

8.12.2013. (nedjelja) 10:00 – 13:00 praktična radionica i demonstracija rada SELinux-a (mjesto održavanja odredit će se u ovisnosti o broju prijavljenih)

*O događaju*

Kroz predavanje i radionicu o SELinuxu cilj je upoznati ljude s osnovnom namjenom i dizajnom SELinuxa, prikazati način na koji se mandatory access control (MAC) mehanizam implementira korištenjem SELinuxa, pružiti uvid u osnovne komponente koje čine SELinux, kako one sa strane kernela, tako i userland komponente, te ponuditi pregled dostupnih alata za upravljanje SELinuxom. Osim same teoretske podloge u obliku predavanja, radionica se fokusira na upoznavanje s načinom administracije SELinux sustava, osnovnim sustavskim naredbama koje su dostupne kako bi se putem SELinuxa dozvolio ili zabranio pristup pojedinim komponentama operacijskog sustava, te ostale elemente koji su potrebni u administraciji takvog sustava, od logiranja do buildanja policy modula.

*O predavaču*

Igor Vuk zaposlenik je tvrtke Nimium d.o.o., jedinog Red Hat premier partnera u Hrvatskoj. RHCE i VCP je certificiran, a u slobodno vrijeme voli čeprkati po raznolikom hardveru i softveru.

*Prijave za radionicu*

Prijave za radionicu primaju se na e-mail selinux@sok.hr do četvrtka (uključujući četvrtak) 5. prosinca 2013.

Zbog praktičnih razloga broj slobodnih mjesta za radionicu ograničen je na 12 polaznika.

*Cijena*

Predavanje je u potpunosti besplatno dok cijena radionice iznosi simboličnih 20 kuna (u slučaju da vaša prijava bude prihvaćena).

Vijesti: 
Kuharice: 
Vote: 
5
Vaša ocjena: Nema Average: 5 (1 vote)