Zagrebačka banka predstavila svoje internet bankarstvo na Linuxu

Od jučer, 9. studenog 2011. godine, Zagrebačka banka službeno podržava operativni sustav Linux u svojem poslovnom modelu internet bankarstva. Do sada su poslovni korisnici morali rabiti Windows operativne sustave kako bi mogli iskoristiti potencijal poslovnog bankarstva preko interneta, a sada tvrtke koje u svom radu rabe otvorene operativne sustave mogu izbjeći trošak nabave licenci za Windows operativni sustav. Za poslovanje s građanstvom i dalje ostaje web sučelje, pa operativni sustav u tom slučaju nikad ni nije bio limitiran na Windows OS.

Podržane distribucije su Red Hat Enterprise, SUSE i Ubuntu, u 32-bitnim i 64-bitnim inačicama (Red Hat samo 64-bitnoj). No, neki korisnici su već prilagodili pakete za uporabu na nekim drugim distribucijama, pa vjerujemo da će upute kako to učiniti za vama omiljenu distribuciju uskoro ugledati svjetlo dana.

Zaba je ovaj korak učinila kao prva banka u Hrvatskoj, a nadamo se da će njihov primjer slijediti i ostale banke i time pridonijeti daljnjem širenju i popularizaciji otvorenih sustava i Linuxa.

Više pročitajte na web sjedištu Zagrebačke banke.

Vijesti: 
Kategorije: 
Vote: 
5
Vaša ocjena: Nema Average: 5 (1 vote)