XCARNet - nova CARNet usluga

XCARNet19. veljače 2007. službeno je puštena u rad zajednička usluga CARNeta i DCM-a - XCARNet. Koristeći tehnologiju pristupa mreži putem kabelske mreže, CARNet je u suradnji s tvrtkom DCM omogućio korisnicima koji posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@Eduhr, alternativnu metodu pojedinačnog pristupa CARNet mreži.

Usluga XCARNet je širokopojasni pristup mreži koji se temelji na tehnologiji pristupa CARNet mreži putem kabelskog modema korištenjem nekog od DCM-ovih podatkovnih tarifnih modela te kabelskih modema koji se mogu dobiti prijavom u jednom od centara tvrtke DCM u Zagrebu, Splitu, Zadru i Osijeku.

Pravo korištenja usluge dobivaju korisnici iz ustanova iz sustava znanosti i visoke naobrazbe (djelatnici, studenti, vanjskih suradnici te gosti koji sudjeluju u obavljanju poslova vezanih uz temeljne djelatnosti ustanove).

Cijene mjesečne naknade iznose: 123,00 kn za paket XCARNet Mistral - 600/200 kbps i 183,00 kn za paket XCARNet Scirocco - 1256/300 kbps (najam modema uključen u navedene cijene; cijene su izražene s PDV-om).

Područje pokrivenosti DCM usluga možete provjeriti na adresi http://www.dcm.hr/dostupnost/index.php.

Više informacija o usluzi možete naći na http://www.carnet.hr/xcarnet i http://www.dcm.hr

Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet