Mailman - savjeti i trikovi

Mailman je vjerojatno najpopularniji softver otvorenog koda za upravljanje mailing listama. Svoju popularnost najviše duguje web sučelju u kojem je moguće napraviti sve operacije s listama, dodavati i brisati korisnike. Svaki korisnik može prilagoditi postavke iz odvojenog web sučelja, odjaviti se ili prijaviti na listu ili više njih. Sučelje je u potpunosti prevedeno na hrvatski jezik, što ga čini još popularnijim na našem području.

Također, arhiva liste na webu je često korištena mogućnost, a ukoliko je lista privatne naravi, za pristup arhivi svaki će korisnik morati rabiti svoju zaporku, koju dobije kod prijave na listu.

CARNet je pripremio seminar o mailmanu još 2006. godine, a prezentaciju s tog seminara možete pronaći na adresi: http://sistemac.carnet.hr/system/files/mailman2.ppt.

Komentari

Poštovanje,

ponavljam upit, koji sam prethodno uputila preko OTRSa, možda netko zna rješenje preko osnovne administracije u web sučelju:

ako su članovi liste "slovno-abecedno" različiti, u članskoj listi sustav članove grupira prema abecedi.

Pitanje je kako upravljati pregledom članske liste?

Znači kako u ovom slučaju, trenutačni pregled "grupirani članovi liste  po abecedi",  postaviti na pregled članova liste u nizu (kao lista)?

Lijep pozdrav.

Ružica

U "općim postavkama" treba povećati max. broj članova liste po stranici.

Opcija "Max. number of members to show on one page of the Membership".

Ružica