Nadogradnja CARNet/Debian Sarge na Etch distribuciju (carnet-upgrade)

 Nakon mjeseci razvoja i testiranja, izašao je postupak za nadogradnju CARNet inačice Debian GNU/Linux operativnog sustava sa Sarge na Etch distribuciju. Postupak se sastoji od niza skripti prikupljenih u jedan paket, carnet-upgrade. Kako bi vam olakšali migraciju, pripremljena je dokumentacija unutar carnet-upgrade paketa, koja se nalazi u direktoriju /usr/share/doc/carnet-upgrade. Ista dokumentacija je stavljena on-line u PDF formatu, u vidu dokumenta koji se nalazi na adresi:

http://sistemac.carnet.hr/system/files/carnet-upgrade-etch.pdf

NAPOMENA: Nadogradnje koje preskaču inačicu Debiana (npr. Sarge na Lenny) nisu preporučljive. Preporučujemo instalaciju "čistog" poslužitelja (npr. http://sistemac.carnet.hr/node/592) i vraćanje korisničkih podataka sa backupa).

Na ovoj adresi će se uvijek nalaziti najnoviji PDF dokument, pa svakako prije početka nadogradnje provjerite koju inačicu dokumenta imate. Bilo bi dobro pročitati dokument do kraja prije bilo kakve akcije na poslužitelju. Također, preporučujemo da napravite potpuni backup podataka i odaberete termin koji će odgovarati većini vaših korisnika.

U dokumentu se nalaze upute i savjeti kako bi postupak bio što jednostavniji i brži, te na taj način očekivani prekid rada poslužitelja bio što kraći. Može se očekivati od dva do nekoliko sati prekida rada, što varira o brzini poslužitelja, broju korisnika i servisa na poslužitelju.

Kako nije moguće predvidjeti sve probleme koji se mogu pojaviti, za pomoć se, kao i uvijek, možete obratiti službi pomoći za sistemce (sys.help) preko web sučelja http://otrs.carnet.hr ili e-mail adrese sistemac@carnet.hr. Napominjemo da probleme oko AAI@EduHr sustava rješava samo AAI@EduHr služba pomoći dostupna na e-mail adresi paketi@aaiedu.hr.

Želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način pridonijeli ovom projektu!

PrilogVeličina
PDF icon carnet-upgrade-etch.pdf117.69 KB
Vijesti: 
Vote: 
0
No votes yet