Dan slobodnog softvera

Linux

15. rujna u svijetu se obilježava Dan slobodnog softvera (Software Freedom Day). Događaj je zamišljen na lokalnoj razini, gdje timovi dobrovoljaca pod krovnom organizacijom Software Freedom International (SFI) toga dana educiraju širu javnost o svim prednostima korištenja FOSS-a (Free and Open Source Software) u raznim primjenama.

Od prvog obilježavanja 2004. godine kada je sudjelovalo 12 timova na različitim lokacijama, do danas je manifestacija poprimila globalne razmjere te je 2006. sudjelovalo 180 timova, a ove je godine dosada registrirano preko 300 timova širom svijeta. Više informacija o manifestaciji nalazi se ovdje.

Ove godine sudjeluje i Hrvatska koja će Dan slobodnog softvera obilježiti u Zagrebu (Boogaloo, Ulica grada Vukovara 68), gdje će u vremenu od 10 do 17 sati biti upriličeno druženje uz pomoć prilikom instalacije, konfiguracije i korištenja Linuxa (na osnovnoj i naprednoj razini) uz tzv. Q&A session. Uz dijeljenje Linux CD-ova i DVD-ova raspravljat će se o novim tehnologijama i najnovijim Linux događanjima.

 

Dan otvorenog sofrvera u svijetu
Freedom Software Day obilježava se diljem svijeta

 

Vijesti: 
Vote: 
0
No votes yet