Proširenje usluge nadzora poslužitelja sysmonitor

Služba sistemske pomoći ustanovama članicama je u suradnji s CARNet NOC-om uvela jednu novinu u uslugu sysmonitor. Od sada će svim korisnicima sysmonitor usluge, a koji su u CARNet-ovoj bazi evidentirani kao kontakt osobe za ustanovu, u slučaju ispada CARNet-ovog uređaja na ustanovi dolaziti SMS poruka s obavijesti o ispadu.

Do sada su korisnici mogli kroz uslugu unositi svoje poslužitelje i mrežnu opremu, ali nije bilo moguće SMS-om obavijestiti korisnika da se dogodio ispad CARNet-ovog mrežnog uređaja. Sada se, u slučaju ispada mrežnog uređaja, provjerava postoji li u CARNet-ovoj bazi kontakt osoba s ustanove koja koristi sysmonitor uslugu i koja je postavila svoj broj mobilnoga telefona za slanje SMS poruka. Ukoliko sustav pronađe takvu osobu ona dobija poruku o ispadu mrežnog uređaja.

Ova nova usluga je automatski postavljena za sve korisnike sysmonitor usluge koji su podesili broj mobitela i nije moguć "opt-out" – pretpostavljamo da onaj koji je podesio sysmonitor uslugu i želi primati poruke o stanju svojih uređaja zasigurno želi primiti i poruku o ispadu ustanove s mreže. Nakon povratka dostupnosti uređaja na mreži sustav šalje obavijest kontakt osobama prema istom algoritmu.

Za one sistemce koji do sada nisu koristili uslugu sysmonitor sustav je dostupan na adresi https://sysmonitor.carnet.hr/.

Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet