Portal za sistemce u novom ruhu

Poštovani kolege,

Ukoliko ste sudjelovali na sys.treku na konferenciji CUC ove godine u Dubrovniku, mogli ste saznati da će Portal za sistemce uskoro biti objavljen u novom ruhu. Osim promjene izgleda, osvježili smo i "motor" (inačicu Drupala), a sam poslužitelj virtualizirali i preselili u oblak.

Najvažnija je promjena naziva Portala, kako bi taj naziv bio u skladu sa ostalim uslugama za vas sistemske inženjere, ali i drugo tehničko osoblje u IT odjelima vaših ustanova. Portal će se od sada nazivati isključivo "sys.portal", a bit će dostupan na adresi http://sysportal.carnet.hr/.

Do 21. prosinca 2015. godine, Portal će biti dostupan na staroj i novoj adresi, a poslije toga će automatskom redirekcijom biti preusmjeravan na novu adresu. Molimo, prilagodite svoje bookmarke i RSS čitače, kako bi i dalje mogli pratiti nove članke na Portalu.

Nadamo se da će novi izgled Portala pridonijeti daljnjem povećanju čitanosti, a time vam i dalje pomagati u svakodnevnom radu.

Uredništvo

Vote: 
5
Vaša ocjena: Nema Average: 5 (1 vote)

Komentari

Nakon  nekog vremena promjena dobro dođe.

Otkako je portal prebačen na novi poslužitelj RSS feedovi ne rade u svim klijentima jer imate negdje pogrešku u konfiguraciji i sve poslužene stranice počinju s podvlakom.  Na primjer:

uprava@local:~$ curl --silent https://sysportal.carnet.hr/ | head -n 2
_<!DOCTYPE html>
<head>
uprava@local:~$ curl --silent https://sysportal.carnet.hr/vijesti | head -n 2
_<!DOCTYPE html>
<head>

Browseri ovo uredno prikažu (obratite pozornost na gornji lijevi kut stranice, sivkasta podvlaka se vidi na crnoj podlozi), ali RSS čitači prigovaraju da je XML neispravno formiran. 

uprava@local:~$ curl --silent https://sysportal.carnet.hr/feed | xmllint -
-:1: parser error : Start tag expected, '<' not found
_<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
^