Objavljen drugi broj magazina Linux Voice

Vjerujemo da niste uspjeli pročitati ni prvi broj do kraja, a stiže nam i drugi broj časopisa Linux Voice. I ovaj broj je doslovno krcat sadržajem, a neke od tema koje možete pročitati su gaming na Linuxu, test laptopa Dell XPS 13, recenzije softvera i hardvera: Retrode, Krita 2.8, PiBorg PiCy, SolydXK i Docker. U ovom broju možete pročitati i recenzije nekoliko knjiga, ovaj put se radi o knjigama o Arduinu i Raspberry Pi-ju.

Posebno preporučujemo intervju s voditeljem projekta LiMux "How Munich switched to Linux", o čemu smo i mi pisali na našem Portalu.

Od tutorijala u ovom broju možete čitati o tome kako možete prijaviti bug u softveru (na za to odgovarajućem mjestu), kako napraviti vlastitu igraću konzolu od Raspberry Pija u stilu starih igara iz Luna parka, kako izaći na kraju s okruženjem KDE, te kako podići sustav s računala koje ima UEFI umjesto BIOS-a.

Nisu zaboravljene ni programerske teme, pa možete naučiti kako napraviti svoj vlastiti kernel modul.

U tipu članaka koje u Voiceu nazivaju "Masterclass" možete saznati sve što ste ikada željeli saznati o Filezilli i protokolu SSH.

Članke možete pronaći i skinuti na adresi http://www.linuxvoice.com/download-linux-voice-issue-2/.

Vijesti: 
Vote: 
0
No votes yet