Internet Explorer i „kontroliranje kontrola“

Cumulative security update for Internet Explorer (KB2976627) ugnježđuje u verzije 8 do (uključno) 11 tog preglednika novu sigurnosnu značajku out-of-date ActiveX control blocking koja, kad zatreba, stupa u interakciju s korisnikom. Dobro je znati o čemu se radi kako bismo pravilno odreagirali na upite kolega.

Riječ je o „kontroli kontrole“ utoliko što IE sada pokušava detektirati zastarjelu, time i potencijalno nesigurnu ActiveX kontrolu – popis problematičnih kontrola preglednik povlači s Microsoftovih servera i sprema u lokalnu versionlist.xml - te, ukoliko zaključi da se takva nastoji izvršiti, opominje korisnika, baš kako je prikazano na nižoj slici.

Položaj gumba pokazuje da se preferira nadogradnja te ActiveX kontrole ali, dakako, ako to zbog bilo čega nije izvedivo, možemo predmetnu kontrolu jednokratno izvršiti.   

Iako se update KB2976627 vjerojatno već nalazi na vašim Windows računalima (i desktopima i serverima) još od prošlog mjeseca, IE je instruiran da sa detekcijom započne tijekom ovog mjeseca, rujna. Budući da ova nova sigurnosna značajka može dovesti do značajnih poremećaja postojećih radnih procesa, svakako se informirajte o detaljima na adresi http://blogs.msdn.com/b/ie/archive/2014/08/06/internet-explorer-begins-blocking-out-of-date-activex-controls.aspx. Dobra vijest je da se predmetna funkcionalnost može i onemogućiti što, dakako, nije preporučljivo, ali može se pokazati praktičnim rješenjem dok se u vašoj radnoj sredini ne konsolidira stanje po tom pitanju.

Kuharice: 
Kategorije: 
Vote: 
5
Vaša ocjena: Nema Average: 5 (1 vote)