Stižu važne zakrpe za Windowse

Narednog utorka nemojte propustiti instalaciju zakrpa za Windowse. Microsoft je objavio security bulletine u kojima je najavio sigurnosne ispravke za 42 ranjivosti. Bit će zakrpano nekoliko ozbiljnih propusta, a najviše ispravaka, njih 37, odnosi se na Internet Explorer.

MS14-052: Kumulativna zakrpa za Internet Explorer rješava problem ranjivosti koja je javno obznanjena u veljači, te još 36 ispravaka za potencijalnu korupciju memorije. Najgora od njih omogućava pokretanje zloćudnog koda s korisnikovim ovlastima. Ranjivost je označena kao kritična na svim klijentskim verzijama, a kao umjerena na serverima. U Internet Exploreru 10 i 11 bit će ispravljenje i ranjive verzije Adobe Flash Playera.

MS14-053: Ranjivost .NET Frameworka može se iskoristiti za napad uskraćivanja usluge (DoS). Sve su verzije ranjive, osim 3.5 Service Pack1.

MS14-054: Ranjivost Windows Task Schedulera omogućava podizanje ovlasti na razinu lokalnog adminstratora. Ranjivi su Windows RT, WIndows 8.x i Serveri 2012 i 2012 R2. Zakrpa je rangirana kao važna.

Za one koji koriste Lync Server bit će važna i najava MS14-055: stiže zakrpa za DoS napad.

Uza sve to stiže još 11 "razvojnih" zakrpa, koje ne rješavaju sigurnosne probleme, i nova inačica Windows Malicious Software Removal Toola.

Vijesti: 
Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet