Stiže DDR4 DRAM memorija

Iz kompanije Micron Technology stiglo je priopćenje u kojem se najavljuje izlazak nove DDR4 memorije. Probni primjerci već su poslani na testiranje proizvođačima računala, a generalni izlazak na tržište očekuje se početkom 2013. godine. Nova DDR4 memorija biti će brža i štedljivija od sadašnje DDR3 generacije, pa se očekuje da će većom brzinom razmjenjivati podatke s drugim komponentama računala. Prvi primjerci biti će namjenjeni serverima i stolnim računalima, dok će module za prijenosna računala trebati pričekati. Očekuje se da će DDR4 primjenu naći i u tablet računalima zbog smanjene potrošnje energije.

DDR4 radi na naponu od 1,2 V, dok DDR3 radi na naponu od 1,5 V. Radni takt DDR4 počinje od 2133MHz pa možemo sa sigurnošću reći da će biti brži i efikasniji pri čitanju i pisanju podataka.

Očekuje se da će JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) do sredine ove godine završiti specificiranje DDR4 memorija. Radi se o organizaciji koje se brine o tehničkim standardima komponenata kako bi se osiguralo da proizvodi različitih proizvođača mogu surađivati.

Prve DDR4 DRAM memorije razvijene su u suradnji kompanija Micron i Nanya Technology. Očekuje se da i drugi proizvođači memorija predstave svoje proizvode koji će zadovoljavati maksimalnu brzinu prenosa podataka od 3,2 gigabita u sekundi, koju je predložio JEDEC.

Originalno priopćenje možete pročitati ovdje.

Vijesti: 
Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet