Predstavljen Sophos Mobile Security za ručna računala

Sophos SecurityBritanska tvrtka Sophos, specijalizirana za sigurnost i zaštitu podataka i računala, predstavila je novi proizvod namijenjen zaštiti korisničkih podataka. Nakon dokazivanja kvalitete kroz svoje Antivirus, AntiSpam i Firewall alate, Sophos je odlučio zaštititi i korisnike vrlo popularnih ali i ranjivih ručnih računala.

Dlanovnici i pametni telefoni već odavno su postali standardni dio poslovne opreme. Iako bi im i dalje osnovna namjena bila razmjena informacija glasom, najviše se koriste za primanje i slanje elektroničke pošte u pokretu. Samim time, sadrže mnoge osjetljive podatke koji se bez adekvatne zaštite vrlo jednostavno mogu preuzeti. I dok količina malwarea i napada konstantno raste, korisnici i tvrtke sve više se brinu o zaštiti podataka i mreža na koje su spojeni.

Sophos Mobile Security štiti osjetljive podatke i osigurava sigurnu i neprekidnu poslovnu komunikaciju kroz detekciju i dezinfekciju virusa i spywarea na uređajima pokretanim Windows Mobile OS-om. Također štite od napada kroz SMS, MMS, e-mail, Wi-Fi i Instant Messaging te sa Interneta ili drugih Bluetooth uređaja.

On-access, on-demand i redovito (scheduled) skeniranje pronalazi i izolira malware, uz minimalni utjecaj na performanse uređaja. Korisnik se o mogućim prijetnjama obavještava preko poruka na ekranu ili slanjem obavijesti na e-mail, a također je moguć i centralizirani nadzor više uređaja.

Intuitivno sučelje obavještava korisnike o novoizišlim zakrpama kroz menije i taskbar. Nadogradnje i nove definicije pohranjuju se na uređaj direktno od SophosLabsa, i to preko GPRS, ActiveSync ili Wi-Fi konekcije.

Instalacija Sophos Mobile Securitya na uređaj moguća je kroz alat Microsoft ActiveSync, a također je omogućen i centralni nadzor i upravljanje sigurnošću kroz management programe, poput Intellisync Mobile Suite.

Sophos Mobile Securitya za sada podržava platforme Windows Mobile 5 Pocket PC Edition i Pocket PC Phone Edition dok Smartphone Edition za sada nije podržana.

Više o novom alatu možete pronaći na službenim stranicama Sophosa.

Vijesti: 
Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet