Okrugli stol na sys.treku: Žene u ICT-u kroz iskustvo i primjer

Tema okruglog stola "Žene u ICT-ju kroz iskustvo i primjer" možda je pomalo neuobičajena za sys.trek. Ipak, vjerujemo da će upravo zato biti zanimljiva svima vama. Procjenjuje se da od 7 milijuna zaposlenih u ICT sektoru 30% čine žene. Ako pogledamo u užim okvirima, od imenovanih CARNet sistem inženjera u ustanovama članicama CARNeta, postotak sistemki iznosi manje od 10%.

Želja nam je prodiskutirati s našim gostima iz akademskog i komercijalnog svijeta, ali i svima vama, kako taj broj učiniti većim i općenito dati pogled na broj zaposlenih inženjerki u odnosu na broj educiranih žena u tom području. Osim toga, dotaknut ćemo se i odnosa i komunikacije između tehničara i "društvenjaka" koji su nadasve zanimljivi.
                                                                                                                                                             
Iako bi se možda dalo naslutiti da su gosti okruglog stola samo dame, to ipak nije tako. Naši gosti su: prof. Vedran Mornar s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gđa Vedrana Miholić iz tvrtke CROZ, gđa Ana Perkov iz tvrtke SedamIT te iz CARNeta gđa Barbara Kolarek, pomoćnica ravnatelja za podršku korisnicima i Emil Marmelić, inženjer računalnih sustava. Moderatorica okruglog stola je Vanja Librić Radojević.                                     
                                                                                                                                                             
Pozivamo vas da svojim komentarima, pitanjima, anegdotama i pričama iz života doprinesete dinamičnosti i zanimljivosti ove teme, a sigurni smo da svatko od vas ima neku "situaciju" sa školovanja ili radnog mjesta na predmetnu temu.

 

Vijesti: 
Kategorije: 
Sys.Trek: 
Vote: 
0
No votes yet