Microsoft objavio Service Pack 2 za Windows Server 2003

Security Novi skup zakrpi namijenjen najpopularnijem Microsoft operativnom sustavu za servere, uz poboljšanu sigurnost i stabilnost donosi i neke nove mrežne i sistemske alate.

Novi Service Pack, koji je u testnoj fazi bio od studenog prošle godine, i kojeg je testiralo gotovo dvostruko više dobrovoljaca nego SP1, primjenjiv je na sve verzije Windows Servera 2003, te na Windows XP x64 Edition.

Microsoft je također izdao i alat koji provjerava spremnosti sustava na instalaciju SP2. Nakon što je objavljeno da neke prethodno instalirane zakrpe mogu imati problema u radu nakon instalacije SP2, ovim alatom moguće je provjeriti da li su takve zakrpe instalirane i po potrebi ih deinstalirati. Alat je moguće pokrenuti prije i poslije instalacije SP2 a možete ga pronaći ovdje.

Service Pack 2 dostupan je za besplatan download sa Microsoft stranica kao samostalna aplikacija ili kao ISO image.

Osim zbirke svih zakrpi dostupne za Windows Server 2003 do sada, SP2 donosi i
- Windows Deployment Services (WDS) za instalacije udaljenih računala, pokretanje instalacije OS-a preko mreže, PXE boot, a podržava i novi Windows Imaging Format (WIM)
- Bolje mrežne performanse
- Napredniji rad sa IPSec
- Novosti u Domain Controller Diagnostic tool (DCDIAG) i MS Configuration (MSCONFIG), te fleksibilniji rad kod backup-a Access Control lista
- Microsoft Management Console 3.0 (MMC 3.0)
- Podršku za 9 novih jezika za x64 Edition (Hrvatski i dalje nije na tom popisu)
- Bolje performanse kod pokretanja servera u virtualnom okruženju te rad SQL servera
- podršku za rad sa novim bežičnim (wireless) tehnologijama

Više o Service Packu 2 možete pronaći na Microsoft stranicama.

Vijesti: 
Kategorije: 
Vote: 
0
No votes yet