LinkedIn - ukradeno više od 6 milijuna lozinki

Poslovna društvena mreža LinkedIn objavila je u srijedu 6.6.2012. da istražuje mogućnost krađe više od šest milijuna lozinki. Sumnja se da su ruski hakeri ukrali oko 6,5 milijuna kriptiranih korisničkih lozinki, te ih objavili na jednom ruskom forumu gdje su pozvali ostale hakere da im pomognu u njihovom dekriptiranju.

Iako ukradena datoteka ne sadrži i e-mail adrese korisnika pridružene uz lozinke, možemo pretpostaviti da su i te informacije dostupne hakerima koji su ukrali lozinke. Za sada nije potvrđeno da su lozinke dešifrirane, ali stručnjaci napominju kako to ne bi trebao biti prevelik problem. Vijest je objavljena nakon što je kompanija bila prisiljena ažurirati mobilnu aplikaciju na kojoj su stručnjaci za sigurnost otkrili rupe u sigurnosnim postavkama.

Ovo nije
prvi sigurnosni propust otkriven unutar LinkedIna. Izraelski sigurnosni istraživači nedavno su otkrili da nova mobilna aplikacija za IOS šalje na glavni server sve korisničke unose u kalendar. Oni uključuju podatke o mjestima za sastanke, sudionike, lozinke i povjerljive bilješke sa sastanaka i slično.

LinkedIn je društvena mreža koja se koristi za profesionalne kontakte. Osnovana je 2002 godine, a trenutno broji više od 150 milijuna članova te je vjerojatno iz tog razloga i bila meta napada kriminalaca.

Korisnicima LinkedIna savjetuje se da što prije promjene svoje lozinke, te da ne nasjedaju na moguće lažne poruke ili poruke koje sadrže viruse i sl.

Vijesti: 
Vote: 
0
No votes yet